Γενικά

12 Μαρτίου 2018 11:19

Ρομαντική “απόδραση” για το ζεύγος Μακρόν

Text to Speech

Το προεδρικό ζεύγος βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει από τις ασφυκτικές υποχρεώσεις του και να επισκεφτεί το θρυλικό Ταζ Μαχάλ.

Ρομαντική “απόδραση” για το ζεύγος Μακρόν

Την ευκαιρία για μία ρομαντική «απόδραση» στο Ταζ Μαχάλ είχαν την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ινδία.

Το προεδρικό ζεύγος -το οποίο νωρίτερα, κατά την αποβίβασή του από το αεροσκάφος του στην Άγκρα, έγινε δεκτό από χορεύτριες- ξεναγήθηκε για περίπου δύο ώρες στο εμβληματικό μαυσωλείο, μένοντας ιδιαίτερα εντυπωσιασμένο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως δήλωσε ο 40χρονος Μακρόν, το Ταζ Μαχάλ «λέει πολλά για την ανθρώπινη ψυχή, την οδύνη, για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την Ινδία στη Μογγολία, από την Κίνα στην Τουρκία», με την 64χρονη σύζυγό του να το περιγράφει ως «μια ιδέα ομορφιάς και τελειότητας».

Κτισμένο κοντά στην πόλη Άγκρα, το κτηριακό συγκρότημα του Ταζ Μαχάλ -το οποίο σχεδίασαν αρχιτέκτονες από την Ινδία, το Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας- αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο ο Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Γιαχάν, προκειμένου να τιμήσει τη σύζυγό του Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.

Ταζ Μαχάλ - Εμανουέλ - Μπριζίτ Μακρόν

Για την κατασκευή του, εργάστηκαν περίπου 20.000 άνθρωποι επί 22 χρόνια.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως και περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Ταζ Μαχάλ - Εμανουέλ - Μπριζίτ Μακρόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO