ΗΠΑ - Καναδάς

09 Απριλίου 2018 23:41 Τελευταία ενημέρωση : -

Θέμα ωρών η αμερικανική επίθεση στη Συρία;

Text to Speech

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προανήγγειλε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο, χωρίς να αποκλείει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Θέμα ωρών η αμερικανική επίθεση στη Συρία;

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε ότι αποφάσεις θα ληφθούν εντός 24 έως 48 ωρών μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη της Ντούμα στην ανατολική Γούτα, κάνοντας λόγο για «ειδεχθή πράξη κατά αθώων».

«Ήταν φρικτό, τρομακτικό», δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία σύσκεψης Υπουργών της Κυβέρνησής του στον Λευκό Οίκο. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε υποσχόμενος τη λήψη σημαντικών αποφάσεων εντός των προσεχών δύο ημερών.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε πως «τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους. «Θα υπάρξουν συνέπειες γι’ αυτήν την απαράδεκτη φρικαλεότητα», διευκρινίσθηκε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνεδρίασης ότι η συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο ή στις αρχές του Ιουνίου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα απαντήσουν» στη χημική επίθεση στη Συρία ανεξαρτήτως του αν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενεργήσει ή όχι, τόνισε η Πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

«Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου ο κόσμος θα πρέπει να δει την απόδοση δικαιοσύνης», υποστήριξε η Χέιλι και συμπλήρωσε: «Η ιστορία θα καταγράψει αυτό ως τη στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας είτε θα επιτελέσει το καθήκον του είτε να δείξει την πλήρη και παντελή του αποτυχία να προστατεύσει τον λαό της Συρία. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν».

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασαν εκτάκτως, με πρωτοβουλία εννέα μελών του. Από την πλευρά της η Ρωσία διέψευσε ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO