Τουρκία

20 Απριλίου 2018 15:47

Την Προεδρία της Τουρκίας ονειρεύεται ο υπερεθνικιστής Οζτούρκ Γιλμάζ

Text to Speech

Ο Αντιπρόεδρος του CHP θέλει να είναι τεθεί αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, εάν δεν βάλει υποψηφιότητα ο Κιλιτσντάρογλου.

Την Προεδρία της Τουρκίας ονειρεύεται ο υπερεθνικιστής Οζτούρκ Γιλμάζ

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας έκανε γνωστή ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ, σε περίπτωση που υποψήφιος δεν είναι ο αρχηγός της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ είναι αυτός που έχει εντάξει στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αμφισβήτηση των νησιών του Αιγαίου και έχει κάνει “σημαία” του τη διεκδίκηση από την Ελλάδα των …“χαμένων νησιών”.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Οζτούρκ Γιλμάζ είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία συνωμοσιών, ανέφερα τις σκέψεις μου στον αρχηγό του κόμματός μας. Σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος, θα είμαι εγώ», ανέφερε.

Πάντως, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε στη Hurriyet ότι το συντομότερο θα αποφασίσει το κόμμα για το ποιος θα είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας μάλιστα ότι η λίστα δεν ξεπερνά τα 3-5 άτομα. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άφησε να εννοηθεί στην εφημερίδα ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO