Ευρώπη

08 Ιουλίου 2018 15:49

Πανικός σε τσίρκο: ελέφαντας έπεσε πάνω σε θεατές (βίντεο)

Text to Speech

Το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Γερμανία, όπου ακόμη επιτρέπονται οι παραστάσεις με ζώα.

Πανικός σε τσίρκο: ελέφαντας έπεσε πάνω σε θεατές (βίντεο)

Η πτώση ενός ελέφαντα σε θεατές εν ώρα παράστασης του μεγαλύτερου τσίρκου της Γερμανίας, έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στην χώρα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, τρεις ελέφαντες βρίσκονται επί σκηνής, καθένας με έναν από τα μέλη του θιάσου που απαρτίζουν το τσίρκο επάνω του.

Ενώ όλοι περιμένουν τα τρία ζώα να κάνουν τα ακροβατικά που περιέχει το νούμερο τους, οι δύο ελέφαντες στρέφονται εναντίον του τρίτου και αρχίζουν να τον σπρώχνουν.  Το ζώο δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιο και πέφτει επάνω στους θεατές των πρώτων σειρών.

Στο τσίρκο επικρατεί πανικός. Σύμφωνα με την οργάνωση Peta, η οποία ανέδειξε το θέμα, ο ελέφαντας τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ ευτυχώς ουδείς από τους θεατές υπέστη το παραμικρό.

Ελέφαντας - έπεσε σε θεατές - τσίρκο - Γερμανία

Η Peta δημοσιοποίησε το βίντεο, με αίτημα την απαγόρευση της αιχμαλωσίας των ζώων και τη χρήση τους σε θεάματα όπως το τσίρκο. Αναφερόμενοι στην συμπεριφορά των ζώων που στράφηκαν εναντίον του τρίτου  οι ειδικοί της οργάνωσης λένε ότι οι ελέφαντες βρίσκονται σε μεγάλο στρες όταν καλούνται να εκτελέσουν ακροβατικά μπροστά σε κόσμο και σε φώτα, κάτι που όπως φάνηκε και από το εν λόγω περιστατικό, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ελέφαντας - έπεσε σε θεατές - τσίρκο - Γερμανία

Η PETA Γερμανίας έχει στραφεί συχνά κατά του εν λόγω θεάματος, κάνοντας λόγο για κακομεταχείριση των ζώων από τους εκπαιδευτές. Οι διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, ειδικά μετά την προβολή του βίντεο, πιέζουν τους νομοθέτες να απαγορεύσουν σε τσίρκο να έχουν άγρια ζώα. Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι μία από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που ακόμη δεν έχει ακόμη επιβάλει τέτοια απαγόρευση.

VIDEO