Ευρώπη

15 Αυγούστου 2018 23:07

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την τραγωδία στην Γένοβα

Text to Speech

Την απόφαση έλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο.

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την τραγωδία στην Γένοβα

 

Η ιταλική κυβέρνηση θα κηρύξει εθνικό πένθος μετά την τραγωδία της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μέρος γέφυρας του αυτοκινητόδρομου A 10, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι.  Την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, που επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάννι Τότι, ζήτησε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ιδίως λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, επίσης, επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της ανάθεσης εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων στην ιδιωτική εταιρία Atlantia, του ομίλου Μπενετόν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης», είπε ο Κόντε. Παράλληλα τόνισε ότι η πόλη της Γένοβας θα κηρυχθεί για δώδεκα μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό επίτροπο που θα ελέγχει τα έργα ανοικοδόμησης.

«Για την νέα ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση θα ορίσει σαφώς πιο αυστηρούς κανόνες», τόνισε τέλος ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

AP - Γένοβα - Ιταλία - κατάρρευση - γέφυρα

AP - Γένοβα - Ιταλία - κατάρρευση - γέφυρα

AP - Γένοβα - Ιταλία - κατάρρευση - γέφυρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO