Ευρώπη

10 Οκτωβρίου 2018 11:58

Φονικές πλημμύρες και καταστροφές στη Μαγιόρκα (βίντεο)

Text to Speech

Μόλις δύο ώρες βροχής χρειάστηκαν για να επέλθει η απόλυτη καταστροφή στο τουριστικό θέρετρο της Ισπανίας.

Φονικές πλημμύρες και καταστροφές στη Μαγιόρκα (βίντεο)

Τουλάχιστον δέκα νεκροί, μεταξύ αυτών δύο Βρετανοί, είναι ο απολογισμός των πλημμυρών που σημειώθηκαν στη Μαγιόρκα. 

Αρκετοί είναι οι τραυματίες, ενώ 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών διευκρίνησαν πως "Δεν υπάρχει άλλος αγνοούμενος παρά μόνο ένα παιδi."

Στο νησί της Ισπανίας έπεσαν πάνω από 220 λίτρα νερού σε μόλις δύο ώρες, πλημμυρίζοντας ακόμα και περιοχές που παραδοσιακά είναι ξηρές, ενώ τα νερά που έφτασαν στην πρωτεύουσα του νησιού, παρασύροντας αυτοκίνητα, γεμίζοντας σπίτια με νερά και εγκλωβίζοντας μέσα πολλούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, δύο από τους νεκρούς είναι επίσης Βρετανοί που κινούνταν με ταξί.  Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ο πρώτος θάνατος που καταγράφηκε ήταν ενός ηλικιωμένου με μειωμένη κινητικότητα που παγιδεύτηκε στο υπόγειο του σπιτιού του. Ο δεύτερος νεκρός ήταν επίσης στο δρόμο, ενώ για τον πέμπτο δεν υπάρχουν αναφορές.

Ο Σάντσεθ σχεδιάζει να μεταβεί στην περιοχή αργότερα σήμερα, ανέφερε το γραφείο του.

Οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί πριν από την εβδομαδιαία ώρα του πρωθυπουργού.

Πλημμύρες - Μαγιόρκα

Τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τραγωδία τα όσα συνέβησαν, τονίζοντας παράλληλα το πόσο ξαφνικά έγιναν όλα, αφού από «κίτρινος ο καιρικός συναγερμός έγινε πορτοκαλί πολύ γρήγορα».

Κι ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αγωνίζονται να αποκαταστήσουν τις ανυπολόγιστες ζημιές στον τουριστικό προορισμό, η Μάλαγα, είναι σε κόκκινο καιρικό συναγερμό, ενώ η Βαρκελώνη και η Γιρόνα σε πορτοκαλί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO