Ευρώπη

05 Νοεμβρίου 2018 10:06

“Πυρά” κατά Γερμανίδας υφυπουργού για το ακριβό της Rolex (εικόνες)

Text to Speech

Η οργή στα social media και η ηχηρή απάντηση της πολιτικού.

“Πυρά” κατά Γερμανίδας υφυπουργού για το ακριβό της Rolex (εικόνες)

Καταιγισμό αρνητικών σχολίων δέχθηκε η Σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός της Γερμανίας, Σαβσάν Τσεμπλί, με αφορμή μία φωτογραφία της που αναρτήθηκε στα social media, στην οποία φορά ένα Rolex, "Datejust 36", αξίας 7.300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε μια παλαιότερη  φωτογραφία της Τσεμπλί με το Rolex γράφοντας “όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατάσταση της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας του 2018”.

Αμέσως, η ίδια απάντησε, γράφοντας στο Twitter “ποιος από εσάς έχει ζήσει με 12 αδέλφια σε δύο δωμάτια χωρίς να έχει φάει προτού κοιμηθεί και χωρίς θέρμανση; Κανείς δεν μπορεί να μου πει τι σημαίνει φτώχεια”.

Γερμανία - υφυπουργός - Rolex

H Σαβσάν Τσεμπλί, μέλος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, είναι υφυπουργός στην κυβέρνηση του Βερολίνου και ο μισθός της φθάνει τα 8.900 ευρώ μεικτά. Είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην ένταξη των προσφύγων,

Ο Κριστιάν Λίντνερ, επικεφαλής των “Ελεύθερων Δημοκρατών”, έγραψε στο Twitter “η Τσεμπλί κατηγορείται ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τις αξίες των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επειδή φοράει ένα Rolex. Αυτό είναι εξωφρενικό”.

Οι γονείς της Τσεμπλί έχουν ζήσει σε προσφυγικό καταυλισμό επί 20 χρόνια. Η ίδια, εντάχθηκε στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών σε νεαρή ηλικία και από το 2014 έως το 2016 ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, νυν Πρόεδρο της Γερμανίας. Έκτοτε είναι υφυπουργός Υγείας και Διεθνών Υποθέσεων στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO