Κίνα

23 Οκτωβρίου 2018 09:12

Κίνα: αυτή είναι η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου (βίντεο)

Text to Speech

Εντυπωσιάζουν τα στοιχεία και οι πρωτιές της γέφυρας, που διαθέτει το βαθύτερο τούνελ, αλλά και τεχνητά νησιά.

Κίνα: αυτή είναι η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου (βίντεο)

Έγιναν τα εγκαίνια της μεγαλύτερη γέφυρας που έχει ποτέ φτιαχτεί. Πρόκειται για τη γέφυρα που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με το Ζουχάι και το Μακάο (Zhuhai – Macao).

Η γέφυρα που περνά πάνω από κανάλι ενώνει στην ουσία τις τρεις μεγάλες πόλεις, που βρίσκονται στο Δέλτα του ποταμού Περλ.

Το συνολικό της μήκος είναι 55 χλμ και είναι η μακρύτερα υπερθαλάσσια γέφυρα του κόσμου, ενώ έχει το βαθύτερο υποθαλάσσιο τούνελ, που βρίσκεται σε βάθος 46 μέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι σιδήρου, δηλαδή 60 φορές η ποσότητα του Πύργου του Άιφελ. Πρόκειται για ένα από τα πιο περίπλοκα έργα στην Κίνα, αφού η γέφυρα αποτελείται από τη βασική κατασκευή, 7χλμ τούνελ και δύο τεχνητά νησιά.

Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου - Κίνα

Ο επιχειρηματικός, κυρίως, κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες, καθώς η ένωση των τριών μεγάλων πόλεων αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό και να βελτιώσει τις συνθήκες των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ τους.

Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου - Κίνα

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2009 και τα δύο κύρια μέρη της ενώθηκαν τον Ιούνιο του 2016. Τον Μάιο του 2017 ολοκληρώθηκε το υποθαλάσσιο τούνελ.  Την Πρωτοχρονιά του 2018 άναψαν τα φώτα της, μετρώντας αντίστροφα για την παράδοση του έργου στο κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO