ΗΠΑ - Καναδάς

17 Νοεμβρίου 2018 11:36

Όταν η Μισέλ Ομπάμα έσπασε το πρωτόκολλο και... αγκάλιασε την Βασίλισσα Ελισάβετ

Text to Speech

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο νέο της βιβλίο "Becoming" αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την περίοδο που ζούσε στον Λευκό Οίκο.

Όταν η Μισέλ Ομπάμα έσπασε το πρωτόκολλο και... αγκάλιασε την Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Μισέλ Ομπάμα σίγουρα αποτελεί μια  δυναμική προσωπικότητα που στιγμάτισε τον Λευκό Οίκο αφού ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα Πρώτη Κυρία με έντονη δράση και παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αμερικής. Η ίδια εμπνέει και προκαλεί τον θαυμασμό σε πολλές γυναίκες στον κόσμο και μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της Becoming στο οποίο αποκαλύπτει διάφορες λεπτομέρειες από την περίοδο που ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Την εξωστρέφεια και τον αυθορμητισμό της έρχεται να επιβεβαιώσει μάλιστα ένα λάθος που έκανε πριν από περίπου εννιά χρόνια σπάζοντας το βρετανικό πρωτόκολλο σε μια συνάντηση που είχε με την Βασίλισσα Ελισάβετ, χαρίζοντάς της μια αγκαλιά. 

«Τότε έκανα ό,τι είναι ενστικτώδες για μένα κάθε φορά που νιώθω ότι είμαι συνδεδεμένη με ένα νέο πρόσωπο, που είναι να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς τα έξω. Έβαλα το χέρι με αγάπη στον ώμο της» αναφέρει η Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο της για το ατυχές περιστατικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Telegraph» που παρουσιάζει ένα απόσπασμα από το επικείμενο βιβλίο, οι δύο κυρίες είχαν μια συζήτηση για τα άβολα παπούτσια που φορούσαν και οι δύο κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής G-20 του 2009.

Η Βασίλισσα  φέρεται να της είπε « Είσαι τόσο ψηλή!». Η τότε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ της απάντησε ότι οι μαύρες γόβες που φορούσε της προσέθεταν μερικούς επιπλέον πόντους. «Αυτά τα παπούτσια είναι δυσάρεστα, έτσι δεν είναι;» αποκρίθηκε η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο δείχνοντας με απογοήτευση τις γόβες της.

Στη συνέχεια η Μισέλ Ομπάμα παραδέχεται ότι ομολόγησε στην Βασίλισσα πώς τα πόδια της πονούσαν πολύ και ότι κοιταχτήκαν και οι δύο στα μάτια με ένα ύφος που μαρτυρούσε πως ήθελαν να τελειώσει όλη αυτή η ορθοστασία με τους παγκόσμιους ηγέτες γύρω τους όσο το δυνατόν συντομότερα, γεγονός που την έκανε να νιώσει πολύ άνετα μαζί της και να την αγκαλιάσει.

«Δεν συνειδητοποίησα εκείνη την ώρα ότι έσπασα το βρετανικό πρωτόκολλο, αν και δεν είχα κάνει την σωστή κίνηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, έκανα τουλάχιστον την ανθρώπινη» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοφιλής πλέον και συγγραφέας πρώην πρώτη κυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO