Τουρκία

13 Δεκεμβρίου 2018 10:57

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Προσευχηθείτε να βρούμε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο

Text to Speech

Ο Ντονμέζ παρομοίασε τη Μεσόγειο με καζάνι και την Τουρκία με κουτάλα που ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή. Τι αποκάλυψε για το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο.

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Προσευχηθείτε να βρούμε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο

Με καζάνι παρομοίασε τη Μεσόγειο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και τη χώρα του με κουτάλα, που ψάχνει «σπιθαμή-σπιθαμή σε αυτό το καζάνι», χρησιμοποιώντας μια τουρκική παροιμία για να περιγράψει τις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ντονμέζ, μιλώντας στην τουρκική βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019, ανέφερε πως για να ανεξαρτοποιηθεί η Τουρκία στον ενεργειακό τομέα πρέπει να  αυξηθούν οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

«Γι’ αυτό συνεχίζουμε αδιάκοπα τις σεισμικές εργασίες μας με το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Ειδικά αυτή τη στιγμή συνεχίζονται αυτού του είδους οι έρευνες στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Κύπρου, αλλά μόνο έρευνες δεν φτάνουν, πρέπει να βγει (το φυσικό αέριο) και επομένως να προχωρήσουμε και σε γεώτρηση, γι’ αυτό πήραμε και το γεωτρύπανό μας τον Πορθητή. Περίπου πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε την πρώτη γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε 3-4 μήνες σχεδιάζουμε να έχουμε αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος και στο δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς της Τουρκία. «Από τα τέλη Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Μεσόγειο. Ας μην αποκαλύψω εγώ τώρα το όνομα του δεύτερου πλοίου μας. Με τον Πορθητή και το άλλο πλοίο μας θα συνεχίσουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Σαν καζάνι η Μεσόγειος κι εμείς κουτάλα, ψάχνουμε σπιθαμή - σπιθαμή. Προσευχηθείτε να βρούμε», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO