Ευρώπη

30 Δεκεμβρίου 2018 08:38

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με την έγκριση του προϋπολογισμού

Text to Speech

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση, το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2019.

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με την έγκριση του προϋπολογισμού

Οι Ιταλοί βουλευτές ενέκριναν το βράδυ του Σαββάτου τον προϋπολογισμό του 2019, σε τεταμένη ατμόσφαιρα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η οποία ωστόσο αναγκάστηκε να περιορίσει τα εμβληματικά της μέτρα υπό την πίεση των Βρυξελλών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο προϋπολογισμός, που προέκυψε έπειτα από μια μακρά αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε απορρίψει την αρχική εκδοχή του - για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία πριν από μία εβδομάδα.

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση, η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Κόντε επικυρώθηκε με 327 ψήφους υπέρ, 228 κατά και μία αποχή.

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο κυβερνητικός συνασπισμός, τον οποίο συγκροτούν το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε αστέρων (M5S) και η ακροδεξιά Λέγκα, και είναι στην εξουσία από την 1η Ιουνίου, προβλέπει δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, από 2,4% αρχικά. Η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 μειώθηκε στο 1% από 1,5%.

Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της, για να αποφύγει τις κυρώσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και την παραβίαση των κανόνων της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO