Τουρκία

06 Φεβρουαρίου 2019 15:32

Κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη (εικόνες)

Text to Speech

Συγκλονιστικο βίντεο απο την στιγμή που το κτήριο "διαλύεται". Συναγερμός στις Υπηρεσίες της Πόλης. Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη (εικόνες)

Κτίριο οκτώ ορόφων κατέρρευσε το μεσσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

H κατάρρευση κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον έξι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αφού ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που ξεκίνησαν τις έρευνες στα συντρίμμια για τον εντοπισμό παγιδευμένων και τον απεγκλωβισμό τους.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε σε δημοσιογράφους πως 43 άνθρωποι ήταν καταγεγραμμένοι ως ένοικοι 14 διαμερισμάτων στη διεύθυνση αυτή, όμως πρόσθεσε πως οι τρεις επάνω όροφοι του κτιρίου είχαν κτιστεί παράνομα.

Ο Γερλίκαγια δήλωσε επίσης πως στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας. Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τον αριθμό των θυμάτων.

Εως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τα αίτια της κατάρρευσης.

Συγκλονίζει, το βίντεο από την στιγμή της κατάρρευσης, το οποίο μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

Ο πρόεδρος της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) δήλωσε πως διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πρόσθεσε πως, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί επιπλέον προσωπικό από γειτονικές επαρχίες.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Κατάρρευση - πολυκατοικία - Κωνσταντινούπολη

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να ανασύρουν μια γυναίκα από τα συντρίμμια ενώ δεκάδες παριστάμενοι παρακολουθούν τη σκηνή. Φωτογραφίες της περιοχής από αέρος δείχνουν δρόμους που οδηγούν στο κτίριο να είναι αποκλεισμένοι από οχήματα και πλήθη ανθρώπων.

Κατάρρευση - πολυκατοικία - Κωνσταντινούπολη

Κατάρρευση - πολυκατοικία - Κωνσταντινούπολη

VIDEO