Ευρώπη

20 Μαρτίου 2019 17:46

“Έλουσε” με βενζίνη και έβαλε φωτιά σε σχολικό με 51 μαθητές (βίντεο)

Text to Speech

Οδηγός σε κατάσταση αμόκ πήγε να κάψει ζωντανά δεκάδες παιδιά και τους συνοδούς τους. Η σωτήρια κίνηση ενός μαθητή. Τι φώναζε ο δράστης.

“Έλουσε” με βενζίνη και έβαλε φωτιά σε σχολικό με 51 μαθητές (βίντεο)

Παραλίγο τραγωδία στο Μιλάνο.

Ένας οδηγός σενεγαλέζικης καταγωγής, σε κατάσταση αμόκ «έλουσε» με βενζίνη και έβαλε φωτιά σε ένα σχολικό με 51 μαθητές και γονείς.

Ευτυχώς οι επιβάτες είχαν την τύχη με το μέρος τους, αν και 14 εξ’ αυτών -12 μαθητές και δύο ενήλικες- διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των καπνών.

Ο δράστη φώναζε ότι θέλει να σταματήσει «τους θανάτους στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, o 47χρονος Ουσέινου Σάι πήρε την ιταλική υπηκοότητα το 2004 και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.

Μιλάνο - σχολικό - φωτιά

Ο οδηγός επρόκειτο να οδηγήσει τους μαθητές δύο τάξεων γυμνασίου σε γυμναστήριο, αλλά άλλαξε πορεία στη διαδρομή και σύμφωνα με επιβάτες του σχολικού κάποια στιγμή άρχισε να ουρλιάζει κρατώντας στα χέρια ένα μπιτόνι με βενζίνη κι έναν αναπτήρα. Ένα από τα παιδιά κατάφερε να καλέσει την αστυνομία με το κινητό του και λίγο αργότερα κατέφθασαν στο σημείο. Ο 47χρονος τους αντιλήφθηκε και την ώρα που έβαζε φωτιά στο σχολικό, εκείνοι κατάφεραν να σπάσουν τα πίσω παράθυρα και να βγάλουν τους επιβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO