Γενικά

24 Μαρτίου 2019 20:50

Τζιχαντιστής πέρασε από την Ελλάδα και συνελήφθη στην Ουγγαρία (βίντεο)

Text to Speech

Ποιος είναι ο εκτελεστής τρομοκράτης που συνελήφθη στη Βουδαπέστη και είχε περάσει από την Ελλάδα.

Τζιχαντιστής πέρασε από την Ελλάδα και συνελήφθη στην Ουγγαρία (βίντεο)

Ως αρχιτρομοκράτης συνελήφθη στην Ουγγαρία ένας άνδρας που πέρασε από την Ελλάδα με την ιδιότητα του πρόσφυγα.

Ο Φ. Χασάν, όπως είναι το όνομά του προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση της Βουδαπέστης, αφού σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, είχε εξασφαλίσει πλαστά έγγραφα, πιθανότατα από την Ελλάδα, από όπου είχε περάσει με σκοπό να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη.

Οι Ούγγροι θεωρούν τον συγκεκριμένο ως έναν από τους αρχιεκτελεστές των τζιχαντιστών. Ο ίδιος φέρεται να είχε δολοφονήσει είκοσι μέλη μίας οικογένειας στη Χομς της Συρίας. Τους αποκεφάλισε ή τους κρέμασε ή τους πυροβόλησε σε εκτελεστικό απόσπασμα. Τα θύματά του είχαν αρνηθεί να γίνουν στρατιώτες του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Εκείνος όμως έφυγε από τη χώρα και πέρασε από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη ως πρόσφυγας πολέμου.

Ο Χασαν, με πλαστά έγγραφα, που είχε ενδεχομένως αποκτήσει στην Ελλάδα, ταξίδευε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Οι Ούγγροι, που έχουν ξεκινήσει τη δική τους τζιχαντ κατά των μεταναστών, κόντρα στις ευρωπαϊκές ευαισθησίες, της Αθήνας, του Βερολίνου και των Βρυξελλών, τον είχαν προφυλακίσει.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για διακίνηση ανθρώπων, κλοπές, υπόγειες διασυνδέσεις με τρομοθύλακες. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Βουδαπέστη τον είχε στο «ραντάρ» των ερευνών της, Γνώριζε για τα ταξίδια του Χασάν. Ήθελε να τον απελάσει ξανά στην Ελλάδα, αφού εκεί είχε λάβει την ιδιότητα του πρόσφυγα πολέμου. Κι εκεί ίσως να είχε και τις διασυνδέσεις του.

Η Eurojust, την ευρωπαϊκή Υπηρεσία συντονισμού Δικαιοσύνης, με την οποία επικοινώνησε ο ΑΝΤ1 δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν οι ελληνικές Αρχές είχαν γνώση των κινήσεων του 27χρονου Χασάν. Δεν ξέρει αν είχε ενημέρωση το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα, αν ήταν ενήμερο για τη δράση τους και κυρίως για το γεγονός ότι αντί για πρόσφυγας, ήταν και αρχιτρομοκράτης των νοσταλγών του χαλιφάτου.

Οι ουγγρικές αρχές είναι βέβαιες ότι από την Ελλάδα περνούν στην Ευρώπη ισλαμιστές δολοφόνοι. Και δεν τους θέλει στο έδαφός της.  

 

VIDEO