Κόσμος

22 Μαΐου 2019 13:34

Δημήτρης Χριστόφιας: αγωνία για τον τέως Πρόεδρο της Κύπρου

Text to Speech

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τον Δημήτρη Χριστόφια.

Δημήτρης Χριστόφιας: αγωνία για τον τέως Πρόεδρο της Κύπρου

Μηχανική υποστηρίζεται από το βράδυ της Τρίτης ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος από τη Δευτέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρος της Κύπρου κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Αργότερα θα γίνει νέα αξιολόγησή της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ