Κόσμος

02 Ιουνίου 2019 11:07

Διαδοχικές εκρήξεις βομβών στην Καμπούλ

Διάβασέ μου το...

Τρεις αιματηρές εκρήξεις μηχανισμών σε λεωφορείο και στην παρακείμενη περίμετρό του, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Διαδοχικές εκρήξεις βομβών στην Καμπούλ
-

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 17 τραυματίσθηκαν, μεταξύ τους κι ένας Αφγανός δημοσιογράφος, από τρεις διαδοχικές εκρήξεις μηχανισμών σήμερα το πρωί σε λεωφορείο και στην παρακείμενη περίμετρό του, στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Στις 08.50,ελληνική ώρα , υπήρξε αρχικά μία έκρηξη μαγνητικής βόμβας, που είχε τοποθετηθεί κάτω από λεωφορείο που μετέφερε αξιωματούχος σε πανεπιστήμιο της Καμπούλ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

«Λίγες στιγμές αργότερα, άλλες δύο αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν στην ίδια ζώνη την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας και οι διασώστες έσπευδαν στο σημείο, προσθέτει. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Ραχίμι ανέφερε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 17 άλλοι τραυματίσθηκαν, μεταξύ τους πέντε στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας δημοσιογράφος, που έσπευσαν στο σημείο. Τον απολογισμό επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαντιμπουλάχ Μαγιάρ, προσθέτοντας πως μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και τέσσερις γυναίκες. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος έχει τραυματισθεί στην κνήμη.