Κόσμος

09 Ιουνίου 2019 17:43

Έξι “δελφίνοι” της Μέι έχουν δοκιμάσει… ναρκωτικά

Διάβασέ μου το...

Τα “άπλυτά τους στη φόρα” έβγαλαν οι 6, από τους 11 έως τώρα, υποψήφιοι πρωθυπουργοί της Βρετανίας.

Έξι “δελφίνοι” της Μέι έχουν δοκιμάσει… ναρκωτικά
-

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στην Βρετανική κοινωνία η δημόσια παραδοχή 6 εκ των 11 "μνηστήρων" της Ντάουνιγκ Στριτ πως έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι δοκίμασαν κάνναβη, δύο έκαναν χρήση κοκαΐνης και ένας κάπνισε όπιο. Ο 51χρονος Μάικλ Γκόουβ αποκάλυψε χθες ότι πριν από 20 χρόνια δοκίμασε κοκαΐνη, ενώ μερικές ώρες αργότερα η 56χρονη Άντρεα Λίντσομ δήλωσε ότι «κάπνισε χόρτο» όταν ήταν φοιτήτρια.

Ο 46χρονος Ρόρι Στιούαρτ είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη δημοσίως που κάπνισε όπιο σε ένα γάμο στο Ιράν, ενώ ο Τζέρεμι Χαντ, 52 ετών, αποκάλυψε ότι είχε πιει ένα μιλκσέικ με κάνναβη σε ένα ταξίδι του στην Ινδία.

Ο 45χρονος Ντόμινικ Ράαμπ παραδέχθηκε ότι κάπνισε κάνναβη ως φοιτητής, ενώ ο 54χρονος Μπόρις Τζόνσον –που θεωρείται φαβορί για να διαδεχθεί την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι– παραδέχθηκε ότι όταν ήταν φοιτητής πήρε κοκαΐνη και κάνναβη. Κατα τα άλλα ο πρώην υπουργός εξωτερικών έκανε σαφές πως αν εκλεγεί δεν πρόκειται να καταβάλει το ποσό των 39 δις λιρών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου κλείνει το απόγευμα της Δευτέρας. .  

Την Πέμπτη ξεκινούν οι διαδοχικές μυστικές ψηφοφορίες της  κοινοβουλευτικής ομάδα των Συντηρητικών οι οποίες θα καταλήξουν στους δύο επικρατέστερους. Και τελικά τα 124.000 μέλη του κόμματος θα κληθούν να αναδείξουν τον νέο ηγέτη τους που θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.  Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουλίου.