Κόσμος

13 Ιουνίου 2019 07:51

Σκηνές απίστευτου χάους σε διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Χαώδεις σκηνές εκτυλίσσονται στο Χονγκ Κονγκ, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, που παίρνουν βίαιο χαρακτήρα.

Σκηνές απίστευτου χάους σε διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ (εικόνες)
-

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαμαρτύρεται για νέο νόμο που προβλέπει την έκδοση κατηγορούμενων για δίκη τους στην κεντρική Κίνα.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στους διαδηλωτές που εκτόξευαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ μεταξύ τους ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση, για να αποφύγουν τα δακρυγόνα και τις σφαίρες, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

διαδηλώσεις - Χονγκ Κονγκ

Οργάνωση με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είχε διοργανώσει τη διαδήλωση της περασμένης Κυριακής, εκτίμησε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου είχε βγει στους δρόμους, κατηγορώντας την αστυνομία ότι ασκεί βία χωρίς λόγο.

διαδηλώσεις - Χονγκ Κονγκ

Τα πνεύματα ηρέμησαν χθες όταν άρχισε να πέφτει ελαφριά βροχή και το πλήθος διαλύθηκε, όμως δεκάδες χιλιάδες κόσμου παρέμειναν σκόρπιοι στους δρόμους.

Έκκληση των Βρυξελλών για αυτοσυγκράτηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να μην παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για αυτοσυγκράτηση, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές χθες Τετάρτη.

διαδηλώσεις - Χονγκ Κονγκ

«Τις τελευταίες ημέρες, ο λαός του Χονγκ Κονγκ ασκεί το δικαίωμά του να συγκεντρώνεται ελεύθερα και ειρηνικά. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να γίνεται σεβαστό», επισήμανε η ΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, οι Βρυξέλλες σημείωσαν ότι «μοιράζονται πολλές από τις ανησυχίες που εγείρονται από τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ» όσον αφορά το σχέδιο νόμου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα και το τι θα σήμαινε η εφαρμογή του για την πόλη και τη διακυβέρνησή της στο μέλλον.

Πρόκειται για «ένα νευραλγικής σημασίας ζήτημα, που πιθανόν θα έχει εκτεταμένες και σοβαρές επιπτώσεις για το Χονγκ Κονγκ και τον λαό του», αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕ.