Κόσμος

15 Ιουνίου 2019 21:51

Συγκίνηση στην πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σε κλίμα συγκίνησης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για ιερείς και πιστούς, τελέστηκε η πρώτη λειτουργία στον «λαβωμένο» ιστορικό ναό.

Συγκίνηση στην πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων (εικόνες)
-

Η πρώτη λειτουργία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έγινε σήμερα στην Παναγία των Παρισίων.

Η μικρή τελετή έγινε δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ιστορικού καθεδρικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τη λειτουργία, που έγινε σε παρεκκλήσι δίπλα στον κεντρικό ναό, τελέστηκε με την παρουσία μόλις 30 ατόμων, τα οποία φορούσαν προστατευτικά κράνη για λόγους της δικής τους ασφάλειας.

Οι ιερείς είναι αποφασισμένοι να δώσουν το καλό παράδειγμα, ότι η ζωή συνεχίζεται, ενώ οι προσφορές για την ανοικοδόμηση του ναού βυθίζονται με το πέρασμα του καιρού.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, λιγότερο από το 10% των δωρεών των 850 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από δισεκατομμυριούχους και επιχειρηματίες έχει παραδοθεί στις Αρχές.

AP - λειτουργία - Παναγία των Παρισίων

Η φωτιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου προκάλεσε κατάρρευση μέρους της ιστορικής εκκλησίας, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση και θλίψη, καθώς και δωρεές από όλο τον κόσμο.

Λειτουργία - Παναγία των Παρισίων

Ο στόχος που έθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν για την ανοικοδόμηση του ναού, είναι να έχει ολοκληρωθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ