Κόσμος

20 Ιουνίου 2019 16:20

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ ο Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

«Να σκεφτούν πολύ προσεκτικά», διεμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος χαρακτήρισε “τελειωμένη συμφωνία” την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400.

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ ο Ερντογάν
-

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν περιμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία επειδή η τελευταία σχεδιάζει να αγοράσει ένα ρωσικό αμυντικό πυραυλικό σύστημα και επανέλαβε πως η αγορά αυτή είναι μια «τελειωμένη συμφωνία».

Μιλώντας σε μια σπάνια - για τα δεδομένα του Ερντογάν - συνέντευξη Τύπου προς τους ξένους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά πριν επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, και πως, αν προχωρήσουν με τις κυρώσεις, η Άγκυρα θα προβεί σε αντίποινα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως έχει καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο Τραμπ, όμως οι δεσμοί της Τουρκίας με Αμερικανούς αξιωματούχους είναι «πολύ, πολύ διαφορετικές» και πως ομάδες και στις δύο πλευρές συχνά διαφωνούν σε ορισμένα θέματα, περιλαμβανομένων των S-400.

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ