Κόσμος

20 Ιουνίου 2019 23:35

ΗΠΑ-Ιράν: κλιμακώνεται η ένταση μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή της κατάρριψης. Η Τεχεράνη απάντησε με εικόνες του πυραύλου της.

ΗΠΑ-Ιράν: κλιμακώνεται η ένταση μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone (βίντεο)
-

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικό πύραυλο.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο κάνει λόγο για «απρόκλητη επίθεση» σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ, ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς εάν σχεδιάζει να βομβαρδίσει το Ιράν, απάντησε «Σύντομα θα το μάθετε…».

«Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας, τα εδάφη και τα χωρικά μας ύδατα», διαμηνύει η Τεχεράνη, που υποστηρίζει ότι το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο του Ιράν.

Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης του drone. Ο Πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος κάποιου ανεύθυνου και ανόητου», συμπληρώνοντας ότι θα είχε μεγάλη διαφορά εάν το αεροσκάφος ήταν επανδρωμένο.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Ζαρίφ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται πως το drone καταρρίφθηκε πάνω από διεθνή ύδατα, προαναγγέλλοντας ότι θα μεταφέρει το ζήτημα στον ΟΗΕ.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε εναντίον του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ