Κόσμος

21 Ιουνίου 2019 14:22

Παρέμβαση Οτσαλάν για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Διάβασέ μου το...

Τι ζήτησε από τους Κούρδους ο φυλακισμένος ηγέτης τους, μέσω των δικηγόρων του.

Παρέμβαση Οτσαλάν για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη
-

Έκκληση στο φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να παραμείνει ουδέτερο πριν από την επανάληψη των δημοτικών εκλογών την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του.

Δικηγόροι του Οτσαλάν εξέδωσαν δήλωση εκ μέρους του πελάτη τους αφού το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε αργά χθες το βράδυ ότι ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων έκανε μια τέτοια έκκληση στο HDP, το οποίο υποστηρίζει την αντιπολίτευση κατά του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Η προσέγγιση της δημοκρατικής συμμαχίας του HDP δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των τρεχουσών εκλογικών συνομιλιών. Η σημασία της δημοκρατικής συμμαχίας έγκειται στο ότι επιμένει στην ουδέτερη θέση της στις εκλογές», αναφέρεται στη δήλωση του Οτσαλάν με ημερομηνία 18 Ιουνίου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) πέτυχε οριακή νίκη επί του Μπιναλί Γιλντιρίμ, από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Αφότου ωστόσο το AKP άσκησε προσφυγή, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας ακύρωσε τη διαδικασία λόγω παρατυπιών και όρισε να στηθούν εκ νέου οι κάλπες στις 23 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ