Κόσμος

22 Ιουνίου 2019 19:41

Το χαρτί των κυρώσεων εναντίον του Ιράν παίζει ο Τραμπ

Διάβασέ μου το...

Τις συντεταγμένες της θέσης κατάρριψης του αμερικανικού drone έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιρανοί.

Το χαρτί των κυρώσεων εναντίον του Ιράν παίζει ο Τραμπ
-

Έτοιμος να επιβάλλει πρόσθετα μέτρα κατά του Ιράν εμφανίσθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την Τεχεράνη από την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ είναι ακόμη πιθανή διατηρώντας στο «κόκκινο» τις σχέσεις με την Τεχεράνη.

Εν τω μεταξύ η Βαγδάτη μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις ακριβείς συντεταγμένες της θέσης κατάρριψης του αμερικανικού drone, την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι η θέση του, ήταν εντός των ορίων ευθύνης κι ελέγχου περιοχής του Ιράν.

Στον χάρτη παρουσιάζονται επίσης και δύο κίτρινα τετράγωνα στην τροχιά της πτήσης του drone, τα οποία προσδιορίζουν τα σήματα κλήσης για τις σχετικές προειδοποιήσεις, που έστειλε το Ιράν προς το αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα.

ΙΡΑΝ - DRONE - ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

Με το διπλωματικό πυρετό να αυξάνει ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για την Μέση Ανατολή Άντριου Μόρισον θα επισκεφτεί την Κυριακή το Ιράν για «ειλικρινείς και εποικοδομητικές» συνομιλίες ανακοίνωσε η Βρετανία.

«Σε αυτή την περίοδο της κλιμακούμενης περιφερειακής έντασης, για το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η επίσκεψη αυτή, είναι μία ευκαιρία για μία ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με την κυβέρνηση του Ιράν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ