Κόσμος

12 Ιουλίου 2019 11:56 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2019 21:20

Έφτασαν στην Άγκυρα τα πρώτα τμήματα των S-400

Text to Speech

Παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον, η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα την παραλαβή των S-400. Τι λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Έφτασαν στην Άγκυρα τα πρώτα τμήματα των S-400

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν από την Άγκυρα σήμερα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τσαβούσογλου: η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά

Μετά την είδηση της παράδοσης των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, πριν από λίγη ώρα, όπως την ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την πολύ κρίσιμη αυτή εξέλιξη.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελβετό ομόλογό του, ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για την «άφιξη» των S-400 στην Τουρκία, με τον ίδιο να παρουσιάζεται χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή, σχολιάζοντας ότι «η διαδικασία θα εξελιχθεί με ομαλό τρόπο».

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πως «η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά όπως ορίζεται στην συμφωνία αγοράς των S-400 και δεν υπάρχουν προβλήματα».

Επίσης προσέθεσε πως η Τουρκία συντονίζει τις εργασίες και τις διαδικασίες σχετικά με τα αεροσκάφη, με το προσωπικό και όλα τα πρόσθετα ζητήματα που σχετίζονται με τα παραπάνω. Ήδη το Υπουργείο Άμυνας έκανε την απαραίτητη δήλωση και δεν υπάρχει πρόβλημα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με υγιή τρόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ