Κόσμος

27 Ιουλίου 2019 13:33

Μεξικό: “Ραγίζει καρδιές” η ικεσία της μάνας που ζητά να περάσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Κρατώντας το παιδί της, εκλιπαρεί τους συνοριακούς φρουρούς, να τους αφήσουν να πατήσουν στην "γη της Επαγγελίας".

Μεξικό: “Ραγίζει καρδιές” η ικεσία της μάνας που ζητά να περάσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ (βίντεο)
-

Μια μητέρα, η Λάντι Πάερεζ, γονατισμένη, κρατώντας σφιχτά το χέρι του  εξάχρονου γιού της, ικετεύει  με δάκρυα στα μάτια, να της επιτρέψουν να περάσει τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ και να βρεθεί στην «γη της Επαγγελίας», όπου το παιδί της θα μπορέσει να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Έχει διανύσει περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα από την πατρίδα της, την Γουατεμάλα. Πλέον βρίσκεται απέναντι στην ειδική φρουρά που έχει τοποθετηθεί από τους Μεξικανούς στα σύνορα, για να αποτρέπουν τους μετανάστες να περνούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κλάματα και τα παρακάλια της δεν σταματούν. Επί εννέα ολόκληρα λεπτά προσπαθεί  να κερδίσει την συμπάθεια των ειδικών φρουρών. Ωστόσο, εκείνοι έχουν σαφείς εντολές: «δεν πρέπει να λυγίζουν μπροστά  στην ανθρώπινη ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο». 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, όταν κ;aποια στιγμή οι φρoυροί κοίταξαν προς μια άλλη κατεύθυνση, η μητέρα έτρεξε με το παιδί της και πέρασαν στην άλλη μεριά, εκεί όπου την συνέλαβαν οι αμερικανικές Αρχές και τώρα αυτό που ελπίζει είναι να πείσει τους αρμόδιους που θα εξετάσουν την αίτηση της για την χορήγηση ασύλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.