Κόσμος

08 Αυγούστου 2019 14:43

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Στον "χορό" των Ρίχτερ η Τουρκία. Νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους. Τραυματίες και ζημιές.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία
-

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της χώρας, ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΝΤΕΝΙΖΛΙ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για 6 τραυματίες. Την ίδια ώρα, πάνω από 100 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Μάλιστα, από το σεισμό, φαίνεται πως στο αεροδρόμιο του Ντενιζλί έχει καταρρεύσει μέρος της οροφής.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΝΤΕΝΙΖΛΙ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 4.8 Ρίχτερ, 35 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Σάμου, κοντά στα τουρκικά παράλια, και είχε βάθος μόλις στα 12 χλμ.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους του σεισμού, η δόνηση έγινε αισθητή τόσο από την πλευρά της Τουρκίας, όσο και από την πλευρά της Σάμου αλλά και της Χίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δύο σεισμικές δονήσεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ