Κόσμος

23 Αυγούστου 2019 10:37

Αλγερία: Νεκροί και τραυματίες σε συναυλία ράπερ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι προκάλεσε τον συνωστισμό των θαυμαστών του δημοφιλούς καλλιτέχνη, απο τον οποίο προκλήθηκε η τραγωδία.

Αλγερία: Νεκροί και τραυματίες σε συναυλία ράπερ (εικόνες)
-

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, όταν προκλήθηκε πανικός σε συναυλία ραπ συγκροτήματος στην Αλγερία. Αποτέλεσμα ήταν να ποδοπατηθούν δεκάδες άτομα, ορισμένα εκ των οποίων δεν άντεξαν, χάνοντας τη ζωή τους είτε από ασφυξία, είτε από σοβαρούς τραυματισμούς.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο Αλγέρι, την πρωτεύουσα της βορειοαφρικανικής χώρας, στη συναυλία του ράπερ Abderraouf Derradji, πιο γνωστου ως "Soolking".

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από μαρτυρίες ατόμων που ήταν στον ίδιο χώρο, όλα ξεκίνησαν όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα εισιτήρια. Πιθανόν είχαν πουληθεί υπεράριθμα εισιτήρια, με συνέπεια δεκάδες άτομα να μείνουν εκτός σκηνής και να μην έχουν πρόσβαση στη συναυλία. Τότε δημιουργήθηκε ένταση και ακολούθησε πανικός, ο οποίος ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Όπως ανέφεραν οι αρχές της Αλγερίας, νεκροί είναι τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ενώ ο επίσημος αριθμός των τραυματιών είναι 21.

Παρά το πολύνεκρο περιστατικό, ο διάσημος ράπερ συνέχισε κανονικά τη συναυλία του, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά από τηλεοπτικό συνεργείο.

Βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα δείχνει να μεταφέρονται άτομα πάνω σε φορεία, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, χιλιάδες άτομα περίμεναν επί ώρες για να βρουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία του ράπερ.

Αλγερία - συναυλία - κόσμος

Αλγερία - συναυλία - κόσμος

Αλγερία - συναυλία - κόσμος