Κόσμος

14 Σεπτεμβρίου 2019 14:12

Επίθεση σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στον πετρελαϊκό κολοσσό. Η ανακοίνωση του Βασιλείου.

Επίθεση σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Σαουδική Αραβία (βίντεο)
-

Η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ανατολική Επαρχία του βασιλείου, δήλωσε στο δίκτυο Al Mairah TV ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι Χούτι ανέπτυξαν 10 drones εναντίον των εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις και η οργάνωση ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις επιθέσεις της στη Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται ενός συνασπισμού που πολεμά εναντίον των Χούτι στην Υεμένη.

Δύο εγκαταστάσεις της γιγάντιας σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco επλήγησαν από την επίθεση. Σύμφωνα με εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών, οι Αρχές έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

«Οι ομάδες βιομηχανικής ασφαλείας της Aramco επενέβησαν σε πυρκαγιές σε δύο εγκαταστάσεις της, στο Αμπκάικ και το Χουράις», μετέδωσε το πρακτορείο διευκρινίζοντας πως «οι δύο πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο».

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της, μετέδωσε σήμερα ότι «συνεχίζονται οι εξαγωγές πετρελαίου» από το βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ