Κόσμος

15 Σεπτεμβρίου 2019 15:01

Πρίγκιπας Χάρι: Τα γενέθλια, η πορεία και το μήνυμα της Μέγκαν (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η ιδιαίτερη πορεία του πρίγκιπα Χάρι, οι…αταξίες, τα ξενύχτια, ο γάμος του και ο γιος του.

Πρίγκιπας Χάρι: Τα γενέθλια, η πορεία και το μήνυμα της Μέγκαν (εικόνες)
-

Τα 35ά γενέθλιά του γιορτάζει ο Πρίγκιπας Χάρι, ο τέταρτος στη σειρά διάδοχος του θρόνου.

Ο Χάρι, ο μικρότερος από τα δύο αδέλφια του Πρίγκιπας Κάρολου και της Νταϊάνα, φαίνεται συχνά ως ο γλυκύτερος μεταξύ των δύο αδελφών, ωστόσο αυτοί που ξέρουν, λένε ότι του στοίχισε περισσότερο από ό,τι στον Γουίλιαμ ο χαμός της μητέρας τους. Εκεί άλλωστε αποδίδουν τη ροπή που είχε στο αλκοόλ και τα μαλακά ναρκωτικά.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΙΑΝΑ - ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΑΙ ΧΑΡΙ

Συχνά αντιμετωπίστηκε ως το «άγριο παιδί» και ο γόης της βασιλικής οικογένειας, ενώ είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή όταν το 2005 είχε φορέσει στολή ναζί σε μασκέ πάρτι, μόλις δύο εβδομάδες προτού η Βασίλισσα Ελισάβετ ηγηθεί τελετών μνήμης του Ολοκαυτώματος.

AP - πρίγκιπας Ουίλιαμ - πρίγκιπας Χάρι - Νταϊάνα - παιδιά

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2012, είχε κάνει το γύρο του κίτρινου Τύπου, αφού φωτογραφήθηκε γυμνός μετά από ξενύχτι στο Λας Βέγκας.

Δούλεψε σκληρά για να πάρει αποστάσεις από αυτό το προφίλ που έφτιαξε ως νέος, αναλαμβάνοντας φιλανθρωπικές δράσεις και κάνοντας βασιλικές επισκέψεις.

Η καριέρα του στο στρατό ξεκίνησε το 2006 και συμμετείχε σε επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Όταν το 2007 υπήρξε απειλή για την απαγωγή του, λίγο πριν από την αναχώρησή του για το Ιράκ, τελικά δεν πήγε. Υπηρέτησε δέκα εβδομάδες στο Αφγανιστάν, έως το Φεβρουάριο του 2008, αλλά απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή, όταν οι ανώτεροί του διαπίστωσαν ότι είχε γίνει γνωστή μυστική αποστολή στην οποία συμμετείχε, λόγω της φήμης του.

‘Ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συμμετείχε σε τέτοια δράση, μετά τον θείο του, Πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος πετούσε ελικόπτερα στον πόλεμο των νησιών Φόκλαντ, το 1982. Το 2008 ο Χάρι επέλεξε να ακολουθήσει τον θείο και τον αδελφό του κι ακολούθησε εκπαίδευση για να γίνει πιλότος ελικοπτέρων.

Μαζί με τον Γουίλιαμ, ο Χάρι ανέλαβε φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τραυματισμένους στρατιώτες να επανέλθουν στη ζωή τους.

Το 2013 μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, έλαβε μέρος στη βάπτιση του ανιψιού του, Πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος του «έκλεψε» και τη σειρά διαδοχής στο θρόνο.

Τον Μάιο του 2018 παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, σε ένα γάμο που κέντρισε το βρετανικό, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο γάμος τους δεν ήταν σαν όλους τους άλλους της βασιλικής οικογένειας, αφού η τότε 36χρονη Μέγκαν ήταν διαζευγμένη, με μητέρα αφροαμερικανή και πατέρα λευκό.

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ - επέτειος γάμου

Το ζευγάρι είναι επισήμως γνωστό ως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.

μωρό - νεογέννητο - Βασιλική οικογένεια - πρίγκηπας Χάρι - Μέγκαν

Τον περασμένο Μάιο έκαναν και το πρώτο τους παιδί, τον Πρίγκιπα Άρτσι.

Γενέθλια Χάρι - μήνυμα Μέγκαν - τουίτερ

«Η υπηρεσία στους σκοπούς που νοιάζεσαι είναι τόσο πιστή που με εμπνέει κάθε μέρα. Είσαι ο καλύτερος σύζυγος και ο πιο φανταστικός πατέρας για τον γιο μας. Σε αγαπούμε. Τα πιο χαρούμενα γενέθλια», του έγραψε σήμερα σε ανάρτηση στα social media, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες του 35χρονου πλέον Χάρι με την μητέρα του, από την πρώτη μέρα στο σχολείο του, από την αποφοίτησή του με τον αδελφό του στο πλάι, από την περίοδο στο στρατό και τις φιλανθρωπίες, από τις βασιλικές του επισκέψεις και φυσικά από το γάμο και τη γέννηση του παιδιού του.