Κόσμος

05 Οκτωβρίου 2019 23:31

Δεν... έλαβε το μήνυμα Πομπέο ο Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

Απτόητος ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την αγορά και τρίτου γεωτρύπανου…

Δεν... έλαβε το μήνυμα Πομπέο ο Ερντογάν
-

 

Κάνει πως δεν άκουσε ο Ερντογάν το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις , σε διεθνή χωρικά ύδατα. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ακόμα ενός γεωτρύπανου.

«Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο», είπε καταρχάς ο Ερντογάν μιλώντας στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε λεπτομέρειες από τη δραστηριότητα των γεωτρυπάνων και των πλοίων στην περιοχή.

«Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό. Το Γιαβούζ, το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας, μετά που ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Τέλος, ο Ερντογάν έδωσε την είδηση για το νέο γεωτρύπανο: «Γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ