Κόσμος

14 Οκτωβρίου 2019 10:03

Αυτή είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη κατανάλωσης κοκαΐνης στον κόσμο!

Διάβασέ μου το...

Οι κάτοικοι του Βερολίνου, της Βαρκελώνης και του Άμστερνταμ, καταναλώνουν όλοι μαζί λιγότερη ποσότητα. Και δεν είναι αυτή που νομίζετε….

Αυτή είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη κατανάλωσης κοκαΐνης στον κόσμο!
-

Η αγορά κοκαΐνης στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως και όσοι ζουν στο Λονδίνο χρησιμοποιούν αυτό το ναρκωτικό περισσότερο από τους ανθρώπους άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Οι εξετάσεις από εγκληματολογικούς επιστήμονες στο King's College του Λονδίνου αποκάλυψαν ότι οι πολίτες του Λονδίνου καταναλώνουν 23 κιλά κοκαΐνης κάθε μέρα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τα λύματα στην πρωτεύουσα και τα έλεγξαν για τη χημική ένωση που παράγεται όταν το σώμα διασπά την κοκαΐνη, γνωστή ως βενζοϋλεκγονίνη (ΒΕ).

Ενώ η μέση ημερήσια ποσότητα στο Λονδίνο ήταν 23 κιλά, η Βαρκελώνη είχε 12,7 κιλά, ενώ το Άμστερνταμ και το Βερολίνο είχαν 4,6 κιλά.

Μιλώντας στο Sky News, ο Δρ Leon Barron, εγκληματολόγος στο King's College του Λονδίνου, δήλωσε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχε συνεχής χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και μια μικρή αύξηση τα Σαββατοκύριακα.

Πρόσθεσε δε,  «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες πόλεις όπου βλέπετε μια πολύ έντονη χρήση το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με το Λονδίνο που η κοκαΐνη καταναλώνεται καθημερινά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ