Κόσμος

12 Οκτωβρίου 2019 16:50

Η Γερμανία αναστέλλει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Ακολούθησε ανάλογες πρωτοβουλίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιδρώντας στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στο έδαφος της Συρίας.

Η Γερμανία αναστέλλει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία
-

Το Βερολίνο αναστέλλει τις πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα, αντιδρώντας στην τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών στην εφημερίδα “Bild Am Sonntag”.

«Στον απόηχο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει νέες εξαγωγές στρατιωτικού υλικού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους στη Συρία», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Χάικο Μάας, στην εφημερίδα.

Το 2018 η αξία των γερμανικών εξαγωγών όπλων στην Τουρκία ανήλθε σε 243 εκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 1/3 του συνόλου των εξαγωγών όπλων από τη Γερμανία.

Νωρίτερα και η Ολλανδία είχε ανακοινώσει πως “παγώνει” τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, πρωτοβουλία που είχαν πάρει και σκανδιναβικές χώρες. Μάλιστα, η Σουηδία είχε γνωστοποιήσει ότι θα ζητήσει να επιβληθεί εμπάργκο όπλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ