Κόσμος

17 Οκτωβρίου 2019 09:49 Τελευταία ενημέρωση : 17 Οκτωβρίου 2019 14:43

Guardian για Ερντογάν: να φύγει από την εξουσία προτού τον ρίξουν

Διάβασέ μου το...

Άρθρο «κόλαφος» του Guardian για τον Ερντογάν: "δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατία και όχι μια μονοπρόσωπη δικτατορία".

Guardian για Ερντογάν: να φύγει από την εξουσία προτού τον ρίξουν
-

Εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδιαφερόταν στην πραγματικότητα για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας του, θα έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως, αναφέρει ο πολιτικός σχολιαστής Simon Tisdall σε άρθορ του στην Guardian.

Η εισβολή που ξεκίνησε η Τουρκία στη Συρία στις 9 Οκτωβρίου είναι μόνο το τελευταίο από μια μακρά σειρά αδικημάτων από πλευράς του Ερντογάν, δήλωσε ο Tisdall.

"Βλάπτει τη χώρα του. Εξακολουθεί να ασκεί καθήκοντα όχι επειδή είναι δημοφιλής, αλλά λόγω του φόβου που ενσταλάζει και της εξουσίας που ασκεί βίαια. Ήρθε η ώρα να φύγει", δήλωσε ο Tisdall αναλύοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Άγκυρα, όπως αυτές κατά τριών υπουργών της και τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα.

"Η πρόωρη αποχώρηση του Ερντογάν από την διακυβέρνηση της Τουρκίας θα ήταν προς όφελος των Ευρωπαίων, ωστόσο η απαλλαγή του από την εξουσία είναι θέμα των Τούρκων πολιτών" σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει ότι "ο Ερντογάν δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατία και όχι μια μονοπρόσωπη δικτατορία. Σταδιακά καταρρέει η χαρισματική αύρα που κάποτε είχε και θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο για τον ίδιο να φύγει από την εξουσία, προτού τον ρίξουν".

Πηγή: ahvalnews.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ