Κόσμος

20 Οκτωβρίου 2019 19:41

Τις ΗΠΑ απειλεί ο Ερντογάν: Αυτήν τη φορά τηρήστε τις υποσχέσεις σας

Διάβασέ μου το...

Μετά τις απειλές με «Αττίλα» προς τους Κούρδους της Συρίας, ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ.

Τις ΗΠΑ απειλεί ο Ερντογάν: Αυτήν τη φορά τηρήστε τις υποσχέσεις σας

Η Τουρκία αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να μην χρησιμοποιήσουν τακτικές κωλυσιεργείας μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια αντικαπνιστική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν επανέλαβε ότι έχει διαμηνύσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι η Άγκυρα θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις της εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

«Αναμένουμε από τους Αμερικανούς συμμάχους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους αυτή τη φορά», πρόσθεσε, λίγες ώρες αφού είχε απειλείσει με νέο "Αττίλα" τους Κούρδους.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, συνολικά 765 «τρομοκράτες», συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων, εξουδετερώθηκαν στο πλαίσιο των τουρκικών επιχειρήσεων ενώ 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους «διασώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η συμφωνία αυτή έχει γίνει με τις ΗΠΑ και όχι με τους Κούρδους, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτό το γεγονός.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, θα θέσει υπό την προστασία της τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα. «Mελετήσαμε καλά, όλα τα σχέδια είναι έτοιμα», είπε.

Λίγο νωρίτερα του υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είχε επιβεβαιώσει δημοσιεύοντας και σχετικές εικόνες, την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από την Ρας Αλ- Άιν της Συρίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ