Κόσμος

10 Νοεμβρίου 2019 00:02 Τελευταία ενημέρωση : 10 Νοεμβρίου 2019 22:34

Καθηγητής Ιστορίας σκότωσε και τεμάχισε την ερωμένη φοιτήτριά του

Διάβασέ μου το...

Πώς αποκαλύφθηκε το φρικιαστικό έγκλημα, με δράστη τον διάσημο ιστορικό, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια χρίστηκε Ιππότης της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής.

Καθηγητής Ιστορίας σκότωσε και τεμάχισε την ερωμένη φοιτήτριά του
-

Συγκλονίζει την Ρωσία η υπόθεση της δολοφονίας μίας 24χρονης φοιτήτριας από έναν από τους διασημότερους ιστορικούς της χώρας, τον Όλεγκ Σοκόλοφ. Λεπτομέρειες για την ανατριχιαστική υπόθεση φέρνει στο φως το ρωσικό δίκτυο Sputnik.

Ο 63χρονος καθηγητής Ιστορίας είχε γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό. Μόλις τον είχαν τραβήξει από τα παγωμένα νερά του ποταμού Μόικα, στην Αγία Πετρούπολη, αλλά το ανατριχιαστικό εύρημα που ανακάλυψαν στο βρεγμένο του σακίδιο, μάλλον, θα τον κάνει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς, ειδικός στους Ναπολεόντιους Πολέμους. Στον σάκο του βρέθηκαν δύο γυναικεία χέρια, κομμένα από τον αγκώνα. Στις έρευνες που επακολούθησαν στο διαμέρισμά του, στην Αγία Πετρούπολη, βρέθηκαν ένα αποκεφαλισμένο πτώμα, χωρίς χέρια, το κεφάλι μιας γυναίκας κι ένα ματωμένο τσεκούρι.

Ανήκαν στην 24χρονη φοιτήτριά του, Αναστάσια Γιετσένκο, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Ο καθηγητής φέρεται να την σκότωσε σε ατύχημα, έπειτα από καβγά, όπως ο ίδιος είπε στην ομολογία του στη ρωσική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο καθηγητής νοσηλεύεται με υποθερμία στο νοσοκομείο. Τον έσωσαν από τα παγωμένα νερά του ποταμού Μόικα, το πρωί του Σαββάτου.

Ο διάσημος ιστορικός, αυθεντία στους Ναπολεόντιους Πολέμους ήταν πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στρατιωτικής Ιστορίας και είχε χριστεί Ιππότης της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, το 2003. Εργαζόταν, μεταξύ άλλων ως επιστημονικός σύμβουλος σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ για ταινίες που απεικόνιζαν την ιστορική περίοδο του Ναπολέοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ