Κόσμος

12 Νοεμβρίου 2019 15:26 Τελευταία ενημέρωση : 12 Νοεμβρίου 2019 20:04

Συμφωνία για Κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία

Διάβασέ μου το...

Κοινή συνέντευξη Τύπου απο τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ και τον ηγέτη των Podemos.

Συμφωνία για Κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία
-

Την σύμφωνια τους για Κυβέρνηση συνασπισμού ανακοίνωσαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας και ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ και ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Όπως είπαν, στόχος τους ειναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο, αναφέροντας ότι ο συνασπισμός ειναι ανοιχτός σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς, με στόχο να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία για ψήφο εμπιστοσύνης απο την Βουλή.

Όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Πέδρο Σάντσεθ, η Ισπανία πρέπει να βγει απο το πολιτικό τέλμα, σημειώνοντας ότι στόχος της συμφωνίας με το κόμμα των Podemos ειναι ο σχηματισμός Κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.

Ισπανίς - Σάντσεθ - Ιγκλέσιας

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ιβηρική χερσόνησος δείχνει τον δρόμο για μια προοδευτική Ευρώπη

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ "χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Unidas Podemos, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Η συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η μόνη που μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, να ενδυναμώσει το κοινωνικό κράτος, να ενισχύσει την κοινωνική δικαιοσύνη, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, να θωρακίσει τη Δημοκρατία. Χθες η Πορτογαλία, σήμερα η Ισπανία. Η Ιβηρική χερσόνησος δείχνει τον δρόμο για μια άλλη Ευρώπη, μακριά από τα δεσμά των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, από τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ