Κόσμος

31 Δεκεμβρίου 2019 09:14 Τελευταία ενημέρωση : 31 Δεκεμβρίου 2019 22:19

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν - Απαγωγή Ελλήνων

Διάβασέ μου το...

Ένας τραυματίας μεταξύ των Ελλήνων. Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν - Απαγωγή Ελλήνων
-

Στην απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν, προχώρησαν ένοπλοι πειρατές μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί.

Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο 35χρονος Έλληνας τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθησε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι Έλληνες απαχθέντες είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχςο, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Μητσοτάκης: Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια

Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση

Γ. Πλακιωτάκης - tweet - ναυτικοί