Κόσμος

20 Ιανουαρίου 2020 16:31

Τουρκικά ΜΜΕ: η Ρωσία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Διάβασέ μου το...

Η εφημερίδα «Σοζτζού», αναφέρει ότι στο παζάρι έχουν μπει η αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία και ο πυρηνικός σταθμός Άκουγιου.

Τουρκικά ΜΜΕ: η Ρωσία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος
-

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, τη δήλωση του οποίου επικαλείται η εφημερίδα «Σοζτζού», για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το Ψευδοκράτος.

«Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία» αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως σημειώνει το sigmalive.com, o Ουνάλ Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου έχει ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

Η εφημερίδα πρόσκειται φιλικά στους κεμαλιστές του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, την αντιπολίτευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ