Κόσμος

23 Ιανουαρίου 2020 14:29

Κούσιος: γλωσσικό ατόπημα η χρήση της λέξης “υποκλοπή” για την κυπριακή ΑΟΖ

Διάβασέ μου το...

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε λάθος τον όρο «υποκλοπή».

Κούσιος: γλωσσικό ατόπημα η χρήση της λέξης “υποκλοπή” για την κυπριακή ΑΟΖ
-

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου, σχετικά με τα περί πληροφοριών της τουρκικής πλευράς αναφορικά με το τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Κυριάκος Κούσιος αναφερόμενος στην παρουσία του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, είπε ότι ο τρόπος που κινείται η Τουρκία συγκλίνει προς την κατεύθυνση ότι "υπέκλεψαν" μελέτες με στοιχεία. Διευκρίνισε δε ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ούτε ανησυχία ότι ΕΝΙ και TOTAL έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους.

Μιλώντας, ωστόσο, το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κούσιος απέδωσε σε γλωσσικό ατόπημα και σε λανθασμένη, από μέρους του, χρήση της λέξης «υποκλοπή», το θόρυβο που προκλήθηκε.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη νέα τουρκική πρόκληση «ληστρική επιδρομή» και «πειρατεία» και υπέδειξε ότι χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιβουλή και να μην αναλωνόμαστε σε αχρείαστες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.