Κόσμος

25 Ιανουαρίου 2020 17:01 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιανουαρίου 2020 22:15

Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία και θρήνος στα χαλάσματα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος Ερντογάν επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και σήκωσε το φέρετρο μίας μάνας που σκοτώθηκε μαζί με τον γιο της.

Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία και θρήνος στα χαλάσματα (εικόνες)
-

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία στην επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας, προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες στα χαλάσματα των κτηρίων που κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ.

Κάθε φορά που ανασύρεται κάποιος ζωντανός, οι ελπίδες αναπτερώνονται. Όπως στην περίπτωση μίας γυναίκας που διασώθηκε σήμερα από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου σπιτιού της, 17 ώρες μετά τον χτύπημα του Εγκέλαδου.

Την επιχείρηση διάσωσης μετέδιδαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Κατά τη διάρκειά της, μια διασώστρια μιλούσε συνεχώς με την παγιδευμένη γυναίκα, που ονομάζεται Αζίζε, σε μια προσπάθεια να την καθησυχάσει.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ - ΕΡΕΙΠΙΑ

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.130 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Μια έγκυος διασώθηκε επίσης από τα ερείπια 12 ώρες μετά τη φονική σεισμική δόνηση στο Ελαζίγ.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ακύρωσε το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΩΜΟ

Ο Τούρκος Πρόεδρος ενημερώθηκε για την έκταση της καταστροφής και για τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων. Έδωσε το “παρών” στην κηδεία ενός 9χρονου αγοριού και της μητέρας του, κουβαλώντας μάλιστα ο ίδιος στους ώμους το φέρετρο της άτυχης γυναίκας.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΩΜΟ

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ - ΕΡΕΙΠΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ