Κόσμος

08 Μαρτίου 2020 17:48

Ερντογάν: Ελλάδα, άνοιξε τα σύνορά σου!

Διάβασέ μου το...

Νέο προκλητικό σόου από τον Τούρκο Πρόεδρο στη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ερντογάν: Ελλάδα, άνοιξε τα σύνορά σου!
-

Μήνυμα στην Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα στον Έβρο, για να περάσουν οι μετανάστες, έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας ταυτόχρονα βολές κατά της χώρας μας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν εκεί. Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γιατί ανησυχείς; Έι Ελλάδα, σε καλώ να ανοίξεις κι εσύ τα σύνορά σου και θα απαλλαγείς από αυτό το βάρος. Άσε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε να κατηγορήσει τους Έλληνες για… απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος μεταναστών/προσφύγων, επαναλαμβάνοντας τα fake news για νεκρούς μετανάστες στα σύνορα, υποστηρίζοντας πως «η Δύση σιωπά».

AP - ΕΒΡΟΣ - ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Χρησιμοποίησε μάλιστα και τον εγγονό του, λέγοντας πως του έδειξε ένα παιδάκι που περπατούσε στα σύνορα, παράλληλα με τον φράχτη. «Του είπα “Βλέπεις; Όπως εσύ, πέφτει και ξανασηκώνεται. Για να σωθεί από τους κακούς”. Και με ρώτησε “Είναι κακοί;”. “Ναι, είναι κακοί”, του απάντησα».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταβαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία δεν έλαβε την αναμενόμενη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα στο ζήτημα αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ