Κόσμος

04 Αυγούστου 2020 19:01 Τελευταία ενημέρωση : 04 Αυγούστου 2020 21:47

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τη Βηρυτό (βίντεο-ντοκουμέντο)

Διάβασέ μου το...

Ισοπεδώθηκε κτίριο. Φόβοι για πολλούς νεκρούς. Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη στιγμή της έκρηξης.

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τη Βηρυτό (βίντεο-ντοκουμέντο)
-

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το απόγευμα της Τρίτης την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό. Μία από τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις, που συντάραξαν τη Βηρυτό, έχει καταγραφεί σε αρκετά βίντεο ντοκουμέντα.

Από το οστικό κύμα αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες. Τα λιβανέζικα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν εικόνες με ανθρώπους που έχουν καταπλακωθεί από ερείπια.

Πολλοί περιέγραψαν μάλιστα πως νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. Στο Αλ Τζαζίρα, δημοσιογράφος του είπε ότι βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά και όμως γυαλιά έσπασαν γύρω του.

Η ισχυρή έκρηξη έρχεται τη στιγμή που την ερχομένη Παρασκευή αναμένεται η ετυμηγορία του ειδικού δικαστηρίου του ΟΗΕ, στη δίκη για τη δολοφονία, με παγιδευμένο όχημα, του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, το 2005.
Τέσσερις ύποπτοι δικάζονται ερήμην, με την οργάνωση Χεζμπολά να αρνείται κατηγορηματικά την ευθύνη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες από τη Βηρυτό λένε πως η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στο λιμάνι της πόλης, όπου υπάρχουν πάρα πολλές αποθήκες που παραδοθήκαν στις φλόγες, ενώ η δεύτερη πιθανό να σημειώθηκε στη συνοικία όπου διέμενε ο Χαρίρι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, αλλά ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για εκατοντάδες τραυματίες. Ήδη έχει δοθεί εντολή σε όλα τα νοσοκομεία της Βηρυτού να ετοιμάζονται για να δεχθούν θύματα των ισχυρών εκρήξεων. Συγκλονίζουν τα ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφουν καρέ-καρέ τη στιγμή της τρομακτικής έκρηξης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ