Κόσμος

02 Δεκεμβρίου 2020 11:40 Τελευταία ενημέρωση : 02 Δεκεμβρίου 2020 21:42

Γερμανία: Έλληνες ανάμεσα στα θύματα στο Τρίερ

Διάβασέ μου το...

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα μόλις δύο μηνών κοριτσάκι, ελληνικής καταγωγής!

Γερμανία: Έλληνες ανάμεσα στα θύματα στο Τρίερ
-

Μία οικογένεια Ελλήνων ομογενών, που ζουν στη Γερμανία, είναι μεταξύ των θυμάτων στο Τιέρ, όπου ένας μεθυσμένος οδηγός έριξε το όχημά του στο πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 45χρονο οδοντίατρο και το μόλις δύο μηνών κοριτσάκι του. Η μητέρα και το 17 μηνών αδελφάκι της άτυχη μικρούλας, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Πρόκειται για μία οικογένεια, μέλος της εκεί ελληνορθόδοξης κοινότητας, η οποία είχε βγει να περπατήσει στους δρόμους της πόλης.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητό στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Όπως ανέφερε συντετριμμένος Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής. Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Δένδιας: Εκφράζω την οδύνη μου για τους 5 νεκρούς

Την οδύνη του για τους πέντε νεκρούς, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, από το συμβάν της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου στο Τρίερ της Γερμανίας, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους. Η σκέψη μας και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: orthodoxia.info

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ