Κόσμος

23 Ιανουαρίου 2021 08:23 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιανουαρίου 2021 20:33

Τζέιμς Ψάκι: Ο πατέρας της νέας εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δηλώνει υπερήφανος για την κόρη του και μιλάει για την ελληνική καταγωγή της.

Τζέιμς Ψάκι: Ο πατέρας της νέας εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Μια καλημέρα, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τους “Πρωινούς Τύπους” ο Τζέιμς Ψάκι, o πατέρας της ομογενούς εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκι, που πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την επαγγελματική καταξίωση της κόρης του.

Ο κ. Ψάκι υπενθύμισε πως η κόρη του διετέλεσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά το παρελθόν και γνωρίζει πολύ καλά τις διεθνείς σχέσεις και τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Ποιος είναι όμως ο χαρακτήρας της 42χρονης Ελληνοαμερικανίδας και εκπροσώπου της κυβέρνησης Μπάιντεν; «Την μεγαλώσαμε ώστε να είναι δυνατή, ανεξάρτητη και ρηξικέλευθη. Είναι πολύ ικανή, έμπειρη και τελικά ατρόμητη», είπε ο Τζέιμς Ψάκι.

Η Τζένιφερ Ψάκι όχι μόνο είναι περήφανη για τις ελληνικές ρίζες της, αλλά έχει επισκεφθεί και αρκετές φορές στο παρελθόν την χώρα μας.

Πώς πιστεύει ο Τζέιμς Ψάκι ότι η κόρη του θα συνδυάσει την ανατροφή των δύο παιδιών της με τον νέο της επαγγελματικό ρόλο; «Προσεύχομαι να μπορέσει να τα συνδυάσει, να φροντίσει την οικογένειά της, τον γιο και την κόρη της και να διαχειριστεί το σπιτικό της. Είναι μια δουλειά με πολλές προκλήσεις».

Η Τζένιφερ, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας Ψάκι που έχει διακριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού την καταξίωση είχε γνωρίσει και ο προπάππους της, ο οποίος γεννήθηκε το 1890 στη Θεσσαλονίκη και μετανάστευσε στην Αμερική το 1904.