Κόσμος

15 Ιουνίου 2021 13:06

Κορονοϊός - Φον ντερ Λάιεν: Πάνω από 300 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην ΕΕ

Διάβασέ μου το...

H EE παρακολουθεί το πώς εξελίσσεται η κατάσταση αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Κορονοϊός - Φον ντερ Λάιεν: Πάνω από 300 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην ΕΕ
-

Πάνω από 300 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στην ΕΕ, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Έχουμε περάσει τα 300 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην ΕΕ. Κάθε μέρα, πλησιάζουμε τον στόχο μας: να παραδίδουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων στην ΕΕ τον επόμενο μήνα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων Υπουργών στο Λουξεμβούργο τόνισε ότι η ΕΕ παρακολουθεί το πώς εξελίσσεται η κατάσταση αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Το μήνυμα που θέλω να μοιραστώ με τους Υπουργούς Υγείας, είναι ότι έχουμε κάθε λόγο να έχουμε αισιοδοξία, αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε. Έχουμε εμβολιάσει με την πρώτη δόση πάνω από το 53% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ και ένας στους τρεις έχει λάβει τη δεύτερη δόση. Παρακολουθούμε ωστόσο στενά την κατάσταση με τις μεταλλάξεις» είπε.

Η Επίτροπος Υγείας τόνισε ότι «είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα: εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε». Τέλος η ίδια επισήμανε ότι θα συζητηθεί τόσο η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας από την πλευρά της ΕΕ όσο και η ανάγκη να ενδυναμωθούν το ECDC και ο ΕΜΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας για AstraZeneca: Η δεύτερη δόση να γίνει κανονικά

ΝΑΤΟ: Μπάιντεν - Ερντογάν “τα βρήκαν” στις Βρυξέλλες

Χανιά: νεκρός αγρότης που παρασύρθηκε από το τρακτέρ του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ