Κόσμος

15 Αυγούστου 2021 07:29 Τελευταία ενημέρωση : 15 Αυγούστου 2021 07:43

Σεισμός στην Αϊτή: θρήνος και απόγνωση στα χαλάσματα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πάνω από 300 οι νεκροί στη χώρα. Ισχυρός μετασεισμός προκάλεσε πανικό τη νύχτα. Τη λύπη του εξέφρασε ο Μπάιντεν.

Σεισμός στην Αϊτή: θρήνος και απόγνωση στα χαλάσματα (εικόνες)
-

Ο σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα της Αϊτής το πρωί του Σαββάτου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 304 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, ο Τζέρι Τσάντλερ. Ο προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 227 νεκρούς.

Πάντα σύμφωνα με την αϊτινή Πολιτική Προστασία, άλλοι τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς εξαιτίας του σεισμού.

Παράλληλα, σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), όπως ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Ο μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ., σύμφωνα με το EMSC.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη «λύπη» του και υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια στην Αϊτή. «Μου προκάλεσε λύπη ο καταστροφικός σεισμός», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει «άμεση ανταπόκριση» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για να «αποτιμηθούν οι ζημιές» και να «προσφερθεί βοήθεια» στους πληγέντες και στις αρχές στο Πορτ-ο-Πρενς.

Αϊτή - σεισμός

Αϊτή - σεισμός

Ειδήσεις σήμερα:

Rogers Cup: Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον ημιτελικό (βίντεο)

Δεκαπενταύγουστος: Γιατί λέγεται “Πάσχα του καλοκαιριού”

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ