Κόσμος

30 Οκτωβρίου 2021 06:47 Τελευταία ενημέρωση : 30 Οκτωβρίου 2021 07:17

Τυνησία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS

Διάβασέ μου το...

Σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και μονάδων του στρατού στην περιφέρεια.

Τυνησία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS
-

Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν πυρήνα του ISIS στην πόλη Ταταουίν, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση εναντίον της αστυνομίας και του στρατού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών.

Πριν από έξι χρόνια, τζιχαντιστές του ISIS είχαν δολοφονήσει 39 ξένους τουρίστες σε παραλία της πόλης Σους στην Τυνησία, πυροδοτώντας μαζική έξοδο των τουριστών και καταφέρνοντας βαρύ χτύπημα στην τυνησιακή οικονομία.

Έκτοτε, οι τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν γίνει αποτελεσματικότερες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ενεργειών των τζιχαντιστών, αλλά η απειλή των λεγόμενων πυρήνων εν υπνώσει συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Τύνιδα, ιδίως επειδή επέστρεψαν ή επιστρέφουν τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη.

«Σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και μονάδων του στρατού στην περιφέρεια (της Ταταουίν) με εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πόσοι άνθρωποι φέρονται να ανήκαν στον πυρήνα, πώς εντοπίστηκε, ή εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στους υπόπτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: στη Μεσαρά η κηδεία της 48χρονης

Κορονοϊός: Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ το Σάββατο

Καιρός: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο