Κόσμος

09 Νοεμβρίου 2021 15:05 Τελευταία ενημέρωση : 09 Νοεμβρίου 2021 22:40

Η Τουρκία αγοράζει τέταρτο γεωτρύπανο από τη Νότια Κορέα

Διάβασέ μου το...

Ακόμη ένα ερευνητικό γεωτρύπανο θα αποκτήσει η Τουρκία αυτή τη φορά από τη Νότια Κορέα. Τι αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak.

Η Τουρκία αγοράζει τέταρτο γεωτρύπανο από τη Νότια Κορέα
-


Τέταρτο γεωτρύπανο ετοιμάζεται να αγοράσει η Τούρκια,
όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θερμαίνοντας τα νερά της Ανατολική Μεσογείου.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Yeni Safak που αναφέρει: «Τα γεωτρύπανα «Φατίχ», «Κανούνι» και «Γιαβουζ», που έχουν κάνει την Τουρκία σημαντικό παράγοντα στην ενέργεια, αποκτούν αδερφάκι». 

Αρχικά, η Άγκυρα φέρεται να συζητούσε με νορβηγική εταιρεία για την ενοικίαση ή αγορά νέου γεωτρύπανου. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάποια συμφωνία καθώς η εταιρεία ανησυχούσε για ενδεχόμενα προβλήματα που θα προέκυπταν εάν η Τουρκία το χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία στράφηκε προς τη Νότια Κορέα αγοράζοντας ένα γεωτρύπανο έβδομης γενιάς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

Πάντως η Άγκυρα, συντηρεί υψηλά το κλίμα έντασης στο Αιγαίο. Χθες, σημειώθηκε Μπαράζ αερομαχιών με τουρκικά F-16 ανήμερα της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, με 13 παραβιάσεις και αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά, η μία εκ των οποίων κατέληξε σε εμπλοκή, στις 2 και 10 το μεσημέρι, ΝΔ της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός μαθητριών: τρίτη καταγγελία για το ίδιο ΕΠΑΛ

Προπονητής τένις: Συγγενής του μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις καταγγελίες αποπλάνησης ανηλίκων

Απάτη μαμούθ με bitcoin στη Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή νεαρό ζευγάρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ