Κόσμος

20 Νοεμβρίου 2021 07:16 Τελευταία ενημέρωση : 20 Νοεμβρίου 2021 07:53

Κορονοϊός - Ρότερνταμ: τραυματίες σε επεισόδια κατά των μέτρων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Για χρήση πυρών κάνει λόγο η Αστυνομία. Βίντεο – σοκ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με πυροβολισμούς διαμαρτυρόμενων για τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Κορονοϊός - Ρότερνταμ: τραυματίες σε επεισόδια κατά των μέτρων (εικόνες)
-

Με προειδοποιητικά πυρά Ολλανδοί αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τα έκτροπα, στο περιθώριο μιας διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Ρότερνταμ, απόψε το βράδυ.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει την είσοδο στους κλειστούς χώρους μόνο για όσους διαθέτουν «υγειονομικό διαβατήριο», το οποίο δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί ή αν έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Ολλανδία - Επεισόδια

Αυτό το πάσο είναι επίσης διαθέσιμο επί του παρόντος και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, όμως έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχει βγει αρνητικό.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό λοκντάουν το περασμένο Σαββατοκύριακο, για διάστημα τριών εβδομάδων, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Οι μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν όμως στο υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή της πανδημίας.

Ολλανδία - Επεισόδια

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι οι ταραξίες έβαλαν φωτιές και έριχναν πυροτεχνήματα, αναγκάζοντας τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να πυροβολήσουν στον αέρα.

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση νερού υπό πίεση για να διαλύσουν το πλήθος και ότι πυρπολήθηκαν αστυνομικά οχήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν το Σάββατο σε 35 σημεία

Κορονοϊός - Γερμανία: εκατοντάδες θάνατοι και “ρεκόρ” κρουσμάτων σε 24 ώρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ