Κόσμος

26 Νοεμβρίου 2021 19:42 Τελευταία ενημέρωση : 26 Νοεμβρίου 2021 21:12

Μετάλλαξη Μποτσουάνα - ΕΕ: Πρώτο κρούσμα και “μπλόκο” σε πτήσεις από τη νότια Αφρική

Διάβασέ μου το...

"Συναγερμός" στην Ευρώπη για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα.. Σε ποια χώρα της ΕΕ εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα - ΕΕ: Πρώτο κρούσμα και “μπλόκο” σε πτήσεις από τη νότια Αφρική
-

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού στην Ευρώπη καταγράφηκε στο Βέλγιο. Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό. 

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf. 

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν την εισαγωγή περιορισμών σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από επτά χώρες της περιοχής νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Όπως αναφέρει σε τουίτ η Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ «τα κράτη μέλη συμφώνησαν να εισάγουν γρήγορα περιορισμούς σε όλα τα ταξίδια στην ΕΕ από 7 χώρες στην περιοχή της νότιας Αφρικής - Μποτσουάνα, Σουαζιλάνδη, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε. Τα τεστ, η καραντίνα και ο εντοπισμός επαφών για τους εισερχόμενους επιβάτες είναι σημαντικά».

Νωρίτερα, η σλοβενική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊούΣε ανάρτηση στο Twitter η σλοβενική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

Μέτρα ανακοίνωσε και η Ελλάδα  μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής για τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας σχετικά με νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κερατσίνι - 8χρονη: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει (βίντεο)

Κορονοϊός – Βρετανία: Συναγερμός για την νέα μετάλλαξη από την Αφρική

Στην Ελλάδα τα λείψανα ηρώων που “έπεσαν” στην Κύπρο το 1974 (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ